tips-billiga-flygresor-till-teneriffa-spanien

Tips billiga flygresor till Teneriffa Spanien

Flygresor billigt till Teneriffa

Nu kan man hitta flygresor till riktigt bra priser. Det gäller bara att vara observant och att hålla sig framme när de väl dyker upp. Om du bokar både flygbiljett och hotell helt på egen hand kan du spara in mycket pengar. Då gäller det såklart att veta hur man hittar dessa billiga resor. Här har vi gjort en lista på vad du ska tänka på.

Lite tips och råd som hjälper dig på vägen

Var alltid ute i god tid

Du ska helst beställa minst 5 veckor i förväg. Helst ännu tidigare om du har möjlighet. Gå in och sök varje dag under en period innan, så ser du när det blir billigast att boka din flygresa. Detta är dock ingen regel utan undantag. Gå in närmare din resa och kolla hur priserna ligger.

tips-billiga-flygresor-till-teneriffa-spanien

Res under lågsäsong

Det är betydligt billigare att åka då det inte är högsäsong. Då det kanske skiljer på bara några dagar före eller efter högsäsong, så är det inte någon större skillnad på t ex värmen och badtemperaturer. Just Teneriffa har ju ett underbart klimat under större delen av året, så ingen fara att flyga hit under lågsäsong om man så säger.

Olika resdagar

Jämför olika dagar att resa på om du har möjlighet att ändra på dagarna lite. Priset kan ibland skilja mycket om du kan förskjuta resdagen med en eller flera dagar. Många gånger är t ex tisdag billigaste dagen att resa. Det finns undersökningar som säger att tisdagar och torsdagar är billiga för bokningar.

Titta efter kampanjer

Håll utkik efter kampanjer som kan dyka upp ibland. Om t ex ett nytt flygbolag börjar flyga, kan de locka till sig kunder med billiga resor. Även här kan du in och titta under en längre tid innan du skall ut på din flygresa. Kampanjer förekommer hos i stort sett alla flygbolag och resebyråer, så håll verkligen utkik. Det kan löna sig mycket.

Avreseflygplats

Många kanske bara riktar in sig på Arlanda flygplats. Men det finns ju ett flertal andra flygplatser här i Sverige. Jämför de olika flygplatserna. Här kan du spara pengar på att kanske flyga från en annan flygplats. Tex Skavsta kan vara intressant eller även Landvetter utanför Göteborg.

Ankomstflygplats

Detsamma gäller flygplatsen på ditt resmål. Kolla även här vilka alternativ som finns. Det kanske finns en mindre flygplats i närheten av ditt resmål, men som är mycket billigare att landa på. Just Teneriffa har ju två internationella flygplatser. TFS och TFN. Det vanligaste är att man flyger till TFS som ligger på den södra delen av Teneriffa.

Sökmotor för dina flygresor

Ta hjälp av en sökmotor. Du sparar tid och du sparar pengar eftersom det många gånger blir så mycket billigare att boka via nätet än att boka hos en resebyrå. Använd en resesökmotor som letar på ett flertal olika webbplatser. Det finns en uppsjö med olika sökmotorer för flygresor och de hjälper dig att hitta den billigaste flygresan för dina valda kriterier. Den söker igenom typ 20 resebyråer och 500 flygbolag på en och samma gång efter bästa alternativ för just din flygresa.

Prisagent

Låt en prisagent hålla koll åt dig. Priserna ändras dagligen och då kan du använda dig av en s k prisagent. Den ger dig det dagliga flygpriset på resan du är intresserad av, med ett e-postmeddelande.

Extra avgifter

Extra avgifter. Tänk på att priset på ett lågprisflyg inte ofta stannar på summan du först ser. För det mesta till-kommer extra avgifter för t ex bagage och sittplatser. Var vaksam när du bokar din flygresa och kolla extra noga innan du gör din beställning. Det skiljer mellan de olika flygbolagen vad som ingår och inte samt vad som kostar extra.

Enkelbiljetter

Enkelbiljetter. Vid vissa tillfällen kan det vara billigare att köpa två enkelbiljetter, istället för tur och retur. En enkel biljett till resmålet och en enkel resa hem alltså. Jämför de olika alternativen. Detta låter konstigt, men det kan skilja kraftigt i pris om du kikar efter detta alternativ.

Paketresor

Paketresa. Om du köper flygresa och hotell samtidigt får du i de flesta fall ett lägre pris. Genom detta paketpris blir du även automatiskt skyddad av Resegarantin. Se efter om du kan hitta en bra paketresa.

Bonuspoäng på flygresor

Bonuspoäng. Anmäl dig själv och hela familjen till det s k bonusprogrammet. Varje gång ni flyger med reguljärflyget samlar ni bonuspoäng. Dessa poäng kan ni senare köpa nya flygresor för.

Business Class

Bekvämare resa med Business Class. Ska du flyga på en längre resa kan det vara bekvämt med lite högre komfort. Ibland kostar det inte så mycket extra för att få flyga lite lyxigare. Fråga på flygplatsen innan avresan eller gå in på flygplatsens hemsida för att läsa mer.

Detta var lite tips och idéer på hur man kan hitta en billigare flygresa. Vi hoppas ni har hittat något ni kan ha nytta av i ert sökande efter er resa.

Tips billiga flygresor till Teneriffa Spanien