Svenska skolan Teneriffa – Los Cristianos

Svenska skolan på Teneriffa – Teneriffaskolan.

Colegio Sueco heter den svenska skolan som ligger vid havet i Los Cristianos på södra delen av Teneriffa. Det är en 1-9 skola och den ligger i ett bilfritt och lugnt område i Los Cristianos.

Skolan har utvecklats och har numera förskola för 3-5 åringar. De har förskoleklass och skola ända upp till 9:an. Riktigt bra!

Skolan har funnits här sedan 2002 och den är en mycket uppskattad och bra skola för barnen att gå i när ni antingen befinner er här på en längre semester eller är bosatta här på Teneriffa.

Svenska skolan på TV

Det gjordes ett inslag på SVT om Svenska skolan på Teneriffa, som sändes på barnkanalen sommaren 2014. Det var riktigt kul att se. Barnen var eld och lågor över att se barnen, lärarna samt skolan nere i Los Cristianos.

Svenska skolan har stranden som klassrum

Stranden används som rastgård och gymnastiklektionerna är oftast här ute på beachen. Det är mycket uppskattat av barnen. De leker och har olika former av gymnastik nere på den vackra och fina beachen här i Los Cristianos.

Skolförening Svenska skolan

Svenska skolan i Los Cristianos följer de direktiv som ställs av skolverket och all undervisning sker efter den svenska läroplanen. Svenska skolan här på Teneriffa drivs som en vanlig utlandsskola. De har en skolförening som är huvudman för skolan. Föräldrar är välkomna som medlemmar i skolföreningen.

De välkomnar som sagt alla föräldrar till barn på skolan att vara med i föreningen som medlemmar. När barnen kommer hem är de väl förberedda och kan återgå i undervisningen i Sverige utan problem. Skolan följer svensk läroplan.

Flera av barnen har fått en nytändning här nere och blivit bättre i skolan vid hemkomsten.

På skolan känner alla barnen varandra

På svenska skolan på Teneriffa känner alla varandra. Barnen känner varandra likaså alla vuxna. Detta gör att det blir en trygg och skön miljö för barnen och det skapar en bra arbetsmiljö för ett gott skolarbete.

Det är fler och fler familjer som upptäcker den svenska skolan hör i Los Cristianos och kommer hit för kort eller längre vistelse. Det är flera familjer som bor permanent här, men många kommer ner under tex föräldraledighet och har äldre barn i skolan. Perfekt kombination.

Klimatet här nere på Teneriffa är ett av världens behagligaste klimat och det gör att barnen trivs extra bra här nere på skolan.

Svenska skolan teneriffa

Här kan du läsa mer om Svenska skolan på Teneriffa på deras egna nya uppdaterade hemsida.

Det är numera en ny rektor på skolan och han heter Tommy Isaksson.

Du kan stanna nere på Svenska skolan i Los Cristianos från 1 vecka upp till flera år.

Det är du som väljer hur länge du vill stanna här nere på Teneriffa.

Åk till värmen i Los Cristianos och gå på svenska skolan på Teneriffa!

3 reaktioner på ”Svenska skolan Teneriffa – Los Cristianos”

Kommentarer inaktiverade.