Lanzarote Kanarieöarna – Granne med Teneriffa

Lanzarote är ett mycket populärt resmål

Denna underbara Kanarieö har ett mycket behagligt klimat som gör det möjligt att resa dit på solsemester när som helst på året. Flygbiljetter till Lanzarote säljs därför året om, och det går regelbundna direktflyg till Lanzarote både från Sverige och flera andra europeiska länder.

Lanzarote Blommor

Lanzarote är en av de 7 stycken Kanarieöarna och den ligger relativt nära Afrika. Det går flyg till Lanzarote från Teneriffa och du kan även åka båt dit. Det är värt ett besök om du gillar att utforska de nära belägna öarna som ingår bland Kanarieöarna. Alla öarna har sin egen atmosfär och sin egen prägel.

Allmänt om Lanzarote

Lanzarote är den östligaste av alla Kanarieöarna och ligger i Atlanten, ca. 125 km från Afrikas kust och 1 000 km från det spanska fastlandet. Det är den fjärde största Kanariön, och har fått sitt namn efter den italienska upptäcksfararen Lancelotto Malocello.

Det ligger flera städer på ön:

Arrecife som är huvudstaden, samt bland annat
Costa Teguise
Puerto del Carmen
Playa Blanca
Lanzarotes historia

Fenicierna kom till Lanzarote redan på 1100 f.Kr., vilket gör ön till den första av Kanarieöarna som hade bofast befolkning.

År 1336 kom en båt till ön från Lissabon, vars besättning leddes av italienaren Lancelotto Malocello, eller Lanzarote da Framqua på spanska. Det är han som gett ön dess namn, och spanjorer, italienare och fransmän styrde ön fram till år 1585, då den ottomanska amiralen Murat Reis tog över ön. Kort därefter blev ön dock spansk igen, något ön förblivit fram till idag.

Historia Lanzarote

Dock känner man inte till lika mycket om Lanzarotes historia som när det gäller de flesta andra delar av Spanien, eftersom stora delar av de arkeologiska fynd man annars kanske hade kunnat hitta, begravts under lava, då det finns och har funnits vulkaner på ön, som haft utbrott.

Flygresor till Lanzarote

Det finns bara en flygplats på Lanzarote, men detta till trots köps det många flygresor till Lanzarote varje år. Flygplatsen ligger i Arrecife, och de flesta flyg till Lanzarote kommer från Norra Europa, Spanien samt andra Kanarieöar.

Flygplatsen ligger väster om Arrecife och bland annat flygbolag som EasyJet, Thomas Cook, Air Berlin, Aer Lingus, Iberia, Spanair, AirEuropa, Ryanair samt Jet2 flyger hit.

Att ta sig runt på Lanzarote

Det finns flera olika färdsätt som man kan använda sig av som turist på Lanzarote. För det första är både bussar och taxi prisvärda, och det är även relativt billigt att hyra bil. Tänk dock på att Lanzarote är en mycket liten ö, det tar bara 40 minuter att köra från en sida av ön till den andra.

Ta en tur till Lanzarote. Det är värt ett besök!