Klimatsmarta resor och miljötänk på Teneriffa

Miljötänk med ditt resande

Det är mycket prat nu om att man skall tänka miljömässigt när man reser. Det är riktigt bra tycker jag, så i denna artikel skall jag samla ihop en del saker man kan tänka på när man är på Teneriffa och njuter av sin semester för att göra sin resa så klimatsmart som möjligt. Miljötänk även på resande fot eller om du stannar här länge. Det går att ha semester och njuta för fulla muggar även när du tänker på miljön. Gröna flygresor för miljön.

Miljömärkta flygresor

Flera flygbolag arbetar numera frekvent med att få sin flygflotta så ekovänlig så möjligt. De nya planen drar ofta mindre bränsle än sina föregångare och detta är en positiv utveckling. Flyget står idag för ca 2% av de totala utsläppen som sker i världen varje år och runt 2025 kommer det att vara 3%. det är därför bra att det hela tiden blir ett smarta tänk vad gäller utsläpp och miljötänk även hos flygbolagen. Det finns numera en speciell miljömärkning för flygresor och flera av de flygbolag som kör till Teneriffa är med och ligger i framkant vad gäller detta miljötänk.

miljomarkta-flygresor-teneriffa

Klimatsmart – Tips för mer miljötänk på Teneriffa

Här nedan listas 6 saker du kan tänka på för att vara så miljömedveten som möjligt när du befinner dig nere på Kanarieöarna.

1. Bil. Se till så att du kör så miljömässigt som möjligt. Sänk farten. Kör gärna nyare bilar med hybriddrift. Anpassa din körning i god tid. Växla upp snabbt och använd motorbromsen för att det skall bli så lite utsläpp som möjligt.

2. Köp maten lokalt. Handla där du befinner dig och köp lokala varor, som inte ha fraktats runt halva jorden för att hamna i din affär. Köp kravmärkt om det finns och ekologiska matvaror.

3. Tåg är bra för att ta sig runt. Finns det inte tåg, så är ju buss eller samåkning i bil ett bra alternativ. Finns det spårvagn i staden du befinner dig i så åk med den. Det finsn inte alltid, men försök att tänka miljömässigt vid alla former av transporter.

4. Samåk under din semester. Att utnyttja så få bilar som möjligt är en bra tanke. Hyr en större Van eller så om du hyr bil och är flera familjer. Det sparar miljön och drivmedel.

5. Använd lampor så lite som möjligt även på resan. Hemma är det enkelt att komma ihåg att man skall släcka för att spara på miljön. Gör samma sak när du befinner dig på resande fot.

6. Det finns numera miljömärkta flygresor och miljömärkta hotell. De till att du bokar din flygresa med ett miljömärkt flyg och att du bor på ett miljömärkt hotell om detta finns på den ort du befinner dig på.

7. Direktflyg. Det är bättre ur miljösynpunkt om din flygresa är en direktresa. Då det drar mycket bränsle vid start och stopp vid en flygning.

Vi skall se om vi kan lista de flyg som är miljömärkta och de hotell som finns på Teneriffa i en artikel längre fram. Vi gillar miljötänk i alla dess former och tycker det är bra att man numera kan resa på ett smartare sätt för miljön.

Klimatsmarta resor och miljötänk på Teneriffa

En reaktion på “Klimatsmarta resor och miljötänk på Teneriffa”

Kommentarer inaktiverade.