Karneval Los Cristianos

Karnevalen på Teneriffa är näst störst i världen.

Karnevalen kommer varje år till Los Cristianos. Det är en riktig folkfest och folk går man ur huse för att se denna fantastiska tillställning. Det är underbart att få se alla kreationer, all dans, musiken och känna av den härliga feststämning som man kan uppleva under den period som karnevalen i Los Cristianos pågår.

Här nedan ser du en bild på en poster från karnevalen i Los Cristianos.

karneval Los Cristianos

Karnevalen på Teneriffa har förekommit i flera hundra år och det är en fenomenal folkfest, som man verkligen bör uppleva när man är här nere.

Karnevalen var förbjuden en period under Franco regimen, men den kom igång igen och det är vi alla glada för.

Det är ca 400.000 personer som är inblandad i denna stora och fantastiska karneval som man kan uppleva på flera olika platser över hela Teneriffa och är du här nere i Los Cristianos skall du självklart gå ut och delta i festligheterna.

Korandet av karnevalens drottning som sker varje år är sänt i TV och det brukar vara en riktig uppståndelse över hela ön. Över 30 miljoner kronor satsas varje år för att skapa alla kreationer och det är många olika organisationer och privatpersoner inblandade i detta magnifika spektakel.

Karnevalen brukar ske i mars i Los Cristianos varje år. Se nu till att verkligen besöka Los Cristianos och gå på den fantastiska karneval som hålls här nere varje år.

Är du nere i Los Cristianos måste du se karnevalen!