checklista-flygresor-teneriffa

Checklista flygresor till Teneriffa

En checklista för din Teneriffa resa

Här har vi gjort en enkel checklista på vad du ska tänka på innan du gör din flygresa och åker iväg på en utlandsresa. Skall du flyga till Teneriffa, så vill du ju att allt skall funka och att du skall ha kollat allt. Man tror ofta att man kollat och gjort allt, men det är lätt att man glömmer någon liten detalj.

Här nedan listar jag vad man behöver tänka på:

Kolla ifall du skall flyga till den norra flygplatsen, TFN eller till den södra flygplatsen som är TFS. Många gör fel på detta och skall du plocka ut en hyrbil på flygplatsen, så är det viktigt att du beställer den till rätt flygplats.

checklista-flygresor-teneriffa

Gör en packningslista på vad du behöver

Se till att du har med de viktigaste sakerna i din packning. Glömmer du något och skall vara borta en vecka, så spelar det ju egentligen ingen roll, det mesta finns ju att köpa på plats. Skall du vara borta länge är det dock skönt att ha rätt saker med i sin packning.

Har du giltigt pass och eventuellt visum?

Kolla att passet gäller. Visum behövs inte för dig som är EU medborgare.

Behöver du ta några vaccinationer?

Till Teneriffa behövs inga speciella vaccinationer.

Kontrollera att dina resehandlingar stämmer med vad du bokat och att du fått bokningsbekräftelse på ditt hotell. Om något inte stämmer, rätta till felet så snart som möjligt.

Kontrollera även att uppgifterna på resehandlingarna stämmer:
Namn
Datum
Hotell
Incheckat bagage
Destination
Eventuella tillägg

Checka in online

Enklast är att checka in online. När du får ditt mail från flygbolaget, ska där finnas en länk, där det steg för steg visar hur du gör för att checka in online. Du får ett boardingkort skickat antingen till din mail eller till ditt konto hos flygbolaget. Detta boardingkort skriver du ut och visar när du checkar in ditt bagage. Ibland kan vissa flygbolag ta en extra avgift om du checkar in på flygplatsen.

Väljer du en charterresa tar researrangören hand om det mesta, de ordnar med både flyg och hotell. Du skriver bara ut resehandlingarna som skickas till din mail. Kontrollera även här att alla uppgifter stämmer.

Kopior på dina resehandlingar

För att var på den säkra sidan rekommenderar vi att du tar kopior på resehandlingar, bokningar, pass, biljetter mm. Se även till att ha alla uppgifter på exempelvis mobilen eller ett USB-minne. Då har du möjlighet att skriva ut nya om något skulle hända.

Skall du stanna länge utomlands på någon av Kanarieöarna, så är det viktigt att du verkligen har med dig alla saker, för det kan bli problem annars. Satsa alltid på att ha en backup.

Checklista flygresor till Teneriffa