Klimat teneriffa

7 anledningar att älska Teneriffa

Fördelar med Teneriffa

Det finns ett stort antal fördelar med att vara nere på den vackra ön Teneriffa. Allt har sin charm här i världen och Teneriffa har verkligen många fina fördelar som jag tänkte lyfta i detta inlägg.

Jag skrev en artikel häromdagen som var ironisk, vilket inte alla förstod, om varför du skall avboka din Teneriffa resa direkt, så detta inlägg är till för att förtydliga det fina med att bo nere på ön.

7 fördelar med Teneriffa

Det fantastiska klimatet

Jag har rest massor i mitt liv och bott på flera olika ställen på jorden, men aldrig hittat ett bättre klimat än på södra Teneriffa faktiskt. Den jämnhet som råder både vad gäller luftfuktighet, värme och ljuset är för mig helt oslagbart. Det är värt att stanna kort eller länge här nere bara för att få känna av det fantastiska klimatet.

Klimat teneriffa

 

Mañana Mañana

Det är ett klart lägre tempo här nere om man jämför med tex Sverige. Det är fortfarande lite Mañana Mañana över tillvaron och det vi inte hinner idag, hinner vi imorgon. Jag fick en chock när jag kom till Sverige efter ett år och upplevde det höga tempot vi har här.

Vilken skillnad! Mera Mañana Mañana för pengarna tack!

Den fantastiska frukten och de goda grönsakerna

På Teneriffa får frukt och grönsaker växa klart i solen. det blir självklart en gigantisk skillnad mot om frukten mognar i ett kylrum på väg till Sverige. Ljuset och värmen som frukt och grönt får ger en fantastisk smak och allt smakar så jäkla bra måste jag säga. Köp gärna direkt av odlarna uppe i bergen eller på någon bra Fruteria ifall du befinner dig i staden. Det är klart värt att göra sig besväret. Tex avocado är ju galet mycket godare på ön än i Sverige.

Frukt Teneriffa

Havet och naturen

Jag älskar havet. Inget snack om det. Vi är många som gör det och då är ju ön en perfekt plats att befinna sig på. Atlanten breder ut sig runt om hela ön och det finns otaliga vackra platser där du kan uppleva havet på nära håll. Dyk, bada och njut av den magiska Atlanten! Naturen är mycket omväxlande och du kan som vi nämnt tidigare uppleva all form av natur faktiskt på Teneriffa! Ön har allt man kan önska sig!

Teneriffa strand Atlanten

Det trevliga folket

När man kommer nära folket nere på Teneriffa så tycker jag att de flesta är verkligen trevliga. Det finns skitstövlar överallt, men jag gillar folk generellt på Teneriffa. Är det otrevligt folk, så är de oftast turister som är överförfriskade faktiskt och inte alls lokalbefolkningen. jag tycker även att de flesta som är nere på lång eller kort semester är rätt trevliga också. De flesta har anammat den lugnare atmosfären och kan slappna av på ett annat sätt.

De härliga stränderna

Det finns otaliga härliga stränder som du kan njuta av när du befinner dig på Teneriffa och vi har i flera artiklar här tidigare skrivit och lovprisat många av de fina och härliga stränder som finns på ön. En av de artiklar som visar på 9 härliga stränder på ön kan du läsa här.

Fina strander Teneriffa

 

Den lägre prisnivån

Denna sista punkt i denna artikel är även den helt magisk skall jag säga. Det fina är att man har råd att gå ut och äta mycket oftare här nere i fall man gillar att äta gott och dricka gott ute på restaurang. Prisnivåerna är helt klart billigare än hemma i Sverige och det finns massor att shoppa om man gillar det.

Billig alkohol

Restaurangbesök, klippningar, mat i affären, alkohol och tobak är jättebilligt samt allt annat ligger även det på lägre nivåer. Bensin är många gånger nästan halva priset mot i Sverige.

Detta var några av alla de fördelar som du kan hitta med Teneriffa. Ville du läsa mitt något ironiska inlägg om 7 skäl att avboka din Teneriffa resa så gör du det här. Det är helt klart värt att testa Teneriffa igen och igen!

 7 anledningar att älska Teneriffa