Teneriffa Favorit

Teneriffa – En personlig favorit

Teneriffa är min favorit!

Teneriffa är en personlig favorit för mig och speciellt då Los Cristianos. Vi har både varit på semester och även bott här nere på i den lilla staden vid havet. Fiskebyn som växte till ett semesterparadis. Vi bodde här nere pga av det härliga vädret på Teneriffa. Det är så himla mysigt!

Genuina Teneriffa

Vill man upptäcka det genuina Teneriffa så är det egentligen ute på landsbygden man skall befinna sig, men Los Cristianos har en del kvar av det där genuina Spanien/Teneriffa som man söker. Härifrån går färjorna till de olika öarna som jag tycker man skall besöka när man befinner sig här nere på Kanarieöarna. Många har verkligen sitt hjärta här i Los Cristianos och det beror såklart mycket på det genuina samt det underbara vädret.

Det gynnsamma klimatet har ju bidragit till att Los Cristianos och Vintersol blivit så stort som det blivit. Rehab-anläggningen Vintersol har verkligen bidragit till populariteten bland oss svenskar. Det var svenskar som grundade anläggningen för mer än 50 år sedan och södra Teneriffa har verkligen växt till ett semesterparadis för oss svenskar men såklart även för många andra nationaliteter runt om i världen.

Teneriffa Favorit

Las Americas

Det jag främst gillar med Las Americas är att den platsen ligger lite i mitten även om strandpromenaden har byggts ut väldigt mycket senaste åren. Stränderna här är fantastiska och likaså havet. Man kan lätt slinka in på en restaurang och ta sig ett glas sangria eller lite god mat, varför inte tapas? Matställena ligger som ett pärlband utmed med kusten på ett skönt sätt. Jag gillar att man inte nödvändigtvis måste lämna strandpromenaden utan att man kan hålla sig havsnära.

Strandpromenaden går ända från berget i Los Cristianos bort till Adeje. Det är en fantastisk sträcka att både gå och cykla på. Här kan man verkligen njuta av sol, bad, stränderna, maten, dricka gott ja allt du kan tänka dig. Du kan shoppa loss och njuta fullt ut här.

Gillar du vattensport så har du ju absolut kommit rätt. Atmosfären på Teneriffa är skön och avslappnad med lite pensionärs varning. Det går med andra ord lugnt till vilket jag uppskattar. Det är ju ett paradis här året om vilket gör att många som inte jobbar längre tar sin tillflykt hit på vintern och det kan jag förstå.

Lyxigare i Adeje

Vill man ha det lite lyxigare så är Costa Adeje stället att vara på. Där är det riktigt mysigt och restaurangerna har oftast väldigt god mat och service. Här är det helt klart en annan atmosfär än i Los Cristianos. Här är det mer av allt. Lyxigare och större kan man säga. Hotellen är fetare och det finns verkligen något för alla. Så jäkla mysigt!

Jag älskar verkligen Teneriffa för att ön är både avslappnad och har liv och rörelse på en och samma gång. Det finns något för alla här och du kan absolut hitta din egen favoritplats. Man har inte heller problem att finna underbara stränder eller god mat, och det är billigare än övriga Spanien. Ett perfekt relaxställe och gillar man att promenera så är det ett jätte plus, strandpromenaden är min personliga favorit.

Mina 5 favoriter:
1. Strandpromenaden – Bäst i Europa
2. Lugnet – Du kan verkligen slappna av här
3. Atmosfären – Den är oslagbar
4. Tillgängligheten till vattnet- Du har havet rätt in på knuten
5. Billigt – Det finns alla prisklasser, men du har verkligen råd här

Teneriffa – En personlig favorit