5 resesajter att använda när du skall resa

5 bra sajter när du skall resa till Teneriffa

Är du en sådan person som helst vill fixa allt själv? Du vill inte vara beroende av andra och tycker kanske att du gör det bäst på egen hand. Då vill vi tipsa dig om några bra sajter som du kan gå in på för att fixa din resa.

Flygresor.se
Det finns många sajter som jämför resor av olika slag, men vi rekommenderar Flygresor.se. Då undrar du säkert varför just den sajten? Helt enkelt för att vi tycker den är bäst. Flygresor. se filtrerar fram din resa snabbt och enkelt, efter just dina specifika önskemål. Att sidan dessutom är svensk anser vi vara ett stort plus.

Booking.com
När du ska ut och resa måste du såklart ha någonstans att bo. Vårt förslag är att du ska söka på Booking.com efter boende. Det finns många andra bra sajter, t ex Expedia och Hotels, men vi föredrar Booking.com alla dagar i veckan. Tryggt och säkert bokande av hotell.

Du bokar hotell här nedan via bannern:

Tripadvisor.se
Detta är världens största resesajt. Det som inte finns här är inte värt att veta. Här får du tips på precis allt om resor. Läs vad andra skriver om olika resmål, det är väldigt bra att läsa andras recensioner. Ha Tripadvisor-appen i din mobil och använd sökfunktionen ”I närheten”, och du har alltid reseguiden med dig. ”Trippan” är oumbärlig.

resesajter-teneriffa

Seatguru.com
Vill du ha bästa möjliga sittplats ska du leta på ett flygbolag och titta efter flygstolar som är grönmarkerade. Dessa stolar är klart bättre än de som är längre bak i planet. Semesterresan börjar ju redan på flygplanet och då vill man såklart sitta skönt och ha det bra.

Tripit.com
Tripit håller reda på din resa. Detta är en reseplanerare som får in all information om resan. Flygbiljetter, hotellbokningar, tåg och bussar med mera, och allt visas i kronologisk ordning, dag för dag. Tripit håller reda på kartor, bokningskoder, adresser och kontakter och allt annat som är viktigt. Du behöver inte ha en massa papper som riskerar att komma bort. Tripit håller reda på allt.

Detta var de 5 resesajter du behöver för att få en bra semester!

Billigt boende på Teneriffa – Hotell och Vandrarhem

Hur viktigt är billigt boendet för dig på din semester?

För vissa spelar det ingen roll hur de bor. De kanske tänker att huvudsaken är att de har en säng att sova i. För andra är boendet mer viktigt. Man kanske vill ha det mer bekvämt och komfortabelt. Många vill självklart ha det bästa rummet med den bästa utsikten. Inget konstigt med det. Vem vill inte blicka ut över havet från balkongen?

En viktig del är också priset. Hittar du ett bra och billigt hotell är ju detta perfekt. Då kan du lägga semesterpengarna på andra saker istället. En del bor riktigt billigt på ett vandrarhem eller Hostel som det heter internationellt. Det finns ett par bra vandrarhem i centrala delarna av Los Cristianos för att nämna några.

Tips för billigt boende på Teneriffa

Innan du bestämmer dig för vilket hotell du ska bo på, kan du gå in på t ex Skyscanner.se eller bokningssidorna för de olika hotellen. Där kan du se vad andra tycker om hotellen och läsa deras omdömen. Det finns några tips på vad man kan tänka på, och här tänkte vi dela med oss av våra. Du kan självklart även boka ditt hotell via deras sajt.

Billigare boende under lågsäsong

Hotellen är bra mycket billigare under lågsäsongen, så passa på då om ni har möjlighet. Ju närmare avresan du bokar, desto billigare blir det. Om du är en vågad och äventyrslysten person, kan du vänta med att beställa boende till ankomstdagen. Priserna brukar sjunka då. Numera är Teneriffa riktigt populärt, så kika in på olika datum för din semester och kika in vid olika datum. Allt för att få det billigaste priset för ditt boende.

billigt-boende-teneriffa

Gå in på Skyscanners hotellsökmotor. Här kan du jämföra priserna för olika hotell. Kolla att ett billigt hotell och är billigt i slutändan. Vad ingår i priset? Titta noga så att inga extra avgifter kommer som någon överraskning. Ingår t ex frukost och internet?

Det är lätt att hitta via deras sökmotor både för hotell, flygresor och hyrbilar.

Vad vill du ska ingå i priset?

Om du känner att du inte är riktigt nöjd med rummet, kan du alltid fråga om du kan få ett annat bättre rum, utan att det kostar något. Fråga på ett trevligt och snällt sätt, så kanske du lyckas charma till dig ett finare rum.

Många gånger är det mycket billigare att bo en bit utanför själva centrum. Du kan enkelt kolla vad det finns för buss- och tågförbindelser mellan ditt boende och centrum, genom att gå in på Google Maps. Just på Teneriffa är det dåligt med tågförbindelser.

Utnyttja tiden till max. Kommer du till hotellet innan incheckningstiden, får du ofta tillträde till ditt rum i alla fall. Gör dig hemmastadd lite tidigare och få lite mer skön ledighet.

Det blir allt vanligare att privatpersoner hyr ut lägenheter eller hus. Gå t ex in på AirBNB.se och Couchsurfing.com, för att se olika alternativ. Vill du byta boende för en period kan du gå in på Homeexchange.com, för att läsa mer om just detta.

Billiga vandrarhem på Teneriffa

Vandrarhem, eller ”hostels”, som det heter ute i världen, är ett bra och billigt alternativ. Många vandrarhem har utvecklats från sovsalar där många människor, helt okända för varandra, ligger och sover, till att ha enskilda rum för familjer och andra som vill ha lite mer avskilt.

Vill du ha lite mer frihet och lite mer utrymme är lägenhet ett bra alternativ. Här kan du göra din egen mat med billiga och intressanta lokala råvaror. Är ni flera som delar lägenhet blir det betydligt billigare än att äta ute varje dag.

Som ni ser finns det lite knep att ta till för att hitta det där billiga boendet på semestern. Vi hoppas ni hittade något här som ni kan ha nytta av.

Billigt boende på Teneriffa – Hotell och Vandrarhem

Ungdomshotell – Vad är ett ungdomshotell?

Förklaring vad är ett ungdomshotell?

Det är inte alltid lätt att hitta ett bra hotell när man är ungdom och vill kunna leva om lite mer än vanligt. Man kanske har slutat skolan, tagit studenten eller bara reser ett gäng tillsammans. Då vill man kunna ha fester, förfester, efterfester, spela hög musik, ha nära till barer och bargator samt ta upp folk på rummet.

Här nedan bokar du ungdomshotell:


Detta är inte alltid lätt att göra på alla hotell. Inget konstigt med det. Många som bor på hotell vill ta det lugnt och ha det soft på sin semester. De vill absolut inte höra på hög musik eller uppleva andras förfester.

ungdomshotell

Då är det bra att det finns ungdomshotell, där man kan leva rövare utan att för den skull behöva bli hemskickad i förtid. Eller utflyttad ur hotellet man bor på.

Lista på saker som utmärker ett ungdomshotell:

– Man skall kunna spela hög musik på rummet

– Det skall gå bra att bjuda upp folk på rummet

– Man skall kunna anordna förfester

– Det skall gå bra att ha efterfester

– Dricka alkohol vid poolen

– Nära till barer och bargator

– Friheten att kunna göra lite vad man vill

– Ett sjysst poolområde

– Andra ungdomar på hotellet

– Det skall vara billigt att bo på ett ungdomshotell

Här nedan bokar du ungdomshotell:

Detta är några av alla de saker man vill skall fungera när man bor på ett ungdomshotell. Man vill helt enkelt kunna ha en riktigt rolig och fartfylld semester med andra ungdomar!

Ungdomshotell – Vad är ett ungdomshotell?

Hotel H10 Big Sur Los Cristianos

H10 Big Sur är ett topphotell

Det är det mest populära hotell i hela Los Cristianos. Hotel H10 Big Sur har fått högst betyg på flera ställen på Internet genom åren. Det är ett riktigt fint hotell med bästa tänkbara läge alldeles vid havet.

Hotellet ligger avskilt fast det har ändå närheten till allt som finns i centrala Los Cristianos på gångavstånd.

Hotell Big Sur Teneriffa Los Cristianos

Här ovan ser du poolområdet på Hotell H10 Big Sur. Mysigt och avslappnat. Lugn och ro råder här när det bara är vuxna som får bo på hotellet.

Hotellet är enbart för vuxna. Alla över 18 år är välkomna.

Rummen är fina och hela hotellet är välskött!

På kvällarna är det musikunderhållning och man äter gott i den fina restaurangen som finns på området.

 

När man promenerar förbi hotellet på strandpromenaden som leder från Los Tarajalesstranden in mot centrala delarna av Los Cristianos, så tänker jag alltid att det är ett så snyggt och rent hotell.

På kvällarna är det mysigt med musikunderhållningen och det finns riktigt bra mat att äta i restaurangen.

Alldeles utanför hotellet ligger havet, boulebanan, minigolfbanan, restauranger och du har en supermarket alldeles intill hotell rakt över strandpromenaden.

Boka Hotel H10 Big Sur och andra hotell i Los Cristianos här

Adress:

Av. Juan Carlos I, 28
E-38650-Los Cristianos-Tenerife

T (34) 922 79 03 66
F (34) 922 79 22 60

Hitta hit och karta till Hotell H10 Big Sur:

Njut på Hotel H10 Big Sur i Los Cristianos