Guide till Teneriffa för nybörjare

Teneriffa för nybörjaren

Om du tycker om sol och bad är den spanska ön Teneriffa den perfekta platsen för dig. Teneriffa är den största av de 7 öar som utgör Kanarieöarna. Här ligger badorterna så nära varandra att man kan gå mellan dem.

Boka resa till Teneriffa här

Du har Los Cristianos och Playa de las Americas, som är två populära badorter och det är också här på den södra soliga sidan av ön som de flesta hotellen ligger. Allteftersom turismen ökar byggs fler och fler hotell här.

 

Teneriffa och stränderna

Teneriffa har många bra stränder och många av dem är långgrunda så ön passar utmärkt för barnfamiljer. Här kan du också prova på paragliding, jetski eller varför inte pedalbåt. Det finns en mängd riktigt bra stränder runt hela Teneriffa.

Både på de södra delarna, men även på den norra delen av ön.

De flesta turisterna kommer helt klart ner till södra delarna för att bada och sola, då de bästa stränderna ligger där, men som sagt. det finns pärlor i norr med underbar svart eller vit sand.

Europas största och bästa vattenland

Här finns Europas största vattenland, Siam Park. Ett populärt utflyktsmål är Aqualand Costa Adeje, där finns bland annat vattenrutschbanor, barnpooler och ett delfinarium. Personligen gillar vi i vår familj helt klart Aqualand, då det finns så mycket för barnen att uppleva där.

Var aktiv på din semester

Ön har många vackra vandringsleder, och man kan även cykla runt på egen hand och utforska ön. Många hyr ju även motorcykel eller mopeder och tar sig runt ön för att verkligen se det bombastiskt vackra landskapet.

Vulkanen El Teide, som är Spaniens högsta punkt med sina 3 718 m, ligger mitt på Teneriffa. Ön har skapats av vulkanutbrott och är därför mycket bergig. Man kan ta linbanan upp till en utsiktsplats som har en helt fantastisk utsikt.

Kultur på Teneriffa finns i Puerto Santa Cruz

Vill man se lite kultur kan man bege sig till huvudstaden Santa Cruz. Här finns ett antal museum med varierande utbud. Här finns också många historiska byggnader som tillhör världsarvet La Laguna.

Lite utanför Santa Cruz ligger staden Guimar, här finns ett antal pyramider och platsen anses vara en av världens mest mystiska platser.

Frihandelsområde på Teneriffa

På Teneriffa är priserna mycket låga då ön tillhör ett frihandelsområde. Du kan handla allt från skor och väskor till fina smycken till väldigt bra priser. Var dock uppmärksam om du ska köpa tex mobiler eller annan elektronik. Kontrollera på plats att du får med dig rätt vara.

Kom också ihåg att du bara får ta med dig en viss mängd alkohol hem.

När ni är på Teneriffa måste ni prova på öns egna kaffedrink, ”barraquito”, även kallad ”barraco”. Den innehåller förutom kaffe och mjölk även kanel, citronsaft och likör.

Prova gärna också ”papas arrugadas”. Det är potatis som kokats i havssalt tills den blivit svart och skrynklig. Den serveras med såsen ”mojo”.

De spanska klassikerna tapas, tortillas och paella serveras såklart på de flesta restauranger.

Teneriffa har två flygplatser. Norte Los Rodeos, nära Santa Cruz i norr.

I söder nära Los Cristianos ligger Reina Sofia. Flygresan från Sverige tar mellan sex till åtta timmar beroende vart du åker. Och under din vistelse här flyttar du tillbaka din klocka en timme.

Vi hoppas att du fått lite tips och idéer.

Ha nu en trevlig resa och vistelse på den underbara ön Teneriffa.

Detta var en enkel guide till Teneriffa för nybörjare.

En reaktion på “Guide till Teneriffa för nybörjare”

Kommentarer inaktiverade.