Formel 1 Teneriffa

Formel 1 Teneriffa – Kontrakt för byggande står klart

F1 Grand Prix Circuit på Teneriffa, kontrakt tilldelas för byggande

Efter 20 år av planering och förhandlingar har kontraktet för att bygga och driva Formel 1 banan på Teneriffa gjorts klart.

Formel 1 bana Teneriffa

Vid en presskonferens häromdagen (18/05/2015), framförde ECB-rådet Cabildo Teneriffa uppdraget att bygga den efterlängtade F1 Grand Prix banan på Teneriffa getts till Axia SRL, ett italienskt företag, och för drift av anläggningen, utgör samhället Onda Rossa SL, som kommer att bestå till lika delar av SLU och Axia Kiti Trans SRL.

Kostnaden för arbetet kommer att vara nästan 30 miljoner Euro, som kommer omfattas av uppdragstagaren i utbyte mot en 35-årig koncession med ytterligare fem år som kan förnyas.

Det förväntas att arbetet kommer att ta 21 månader och att det kunde inledas i juli i år.

Placering av Formel 1 banan på Teneriffa:

Formel 1 Teneriffa

Banan kommer att ligga på den södra delen av Teneriffa, nära Atogo, i Granadilla. Banans längd kommer att vara ca 4 kilometer och innefatta många sköna och vassa kurvor. Med denna längd och en rejäla raksträckor förväntas farter upp mot 310 km i timmen att uppnås.

Detta är förmodligen bra nyheter för Teneriffa. Det kommer med banan att attraheras ett exklusivt klientel och kanske kommer det att skapas ett behov för mer exklusiv turism på ön.

Med reservation för fel i texten. Svårt att få fram bra information i ämnet.

Spännande med Formel 1 på Teneriffa