billigt-boende-teneriffa

Billigt boende på Teneriffa – Hotell och Vandrarhem

Hur viktigt är billigt boendet för dig på din semester?

För vissa spelar det ingen roll hur de bor. De kanske tänker att huvudsaken är att de har en säng att sova i. För andra är boendet mer viktigt. Man kanske vill ha det mer bekvämt och komfortabelt. Många vill självklart ha det bästa rummet med den bästa utsikten. Inget konstigt med det. Vem vill inte blicka ut över havet från balkongen?

En viktig del är också priset. Hittar du ett bra och billigt hotell är ju detta perfekt. Då kan du lägga semesterpengarna på andra saker istället. En del bor riktigt billigt på ett vandrarhem eller Hostel som det heter internationellt. Det finns ett par bra vandrarhem i centrala delarna av Los Cristianos för att nämna några.

Tips för billigt boende på Teneriffa

Innan du bestämmer dig för vilket hotell du ska bo på, kan du gå in på t ex Skyscanner.se eller bokningssidorna för de olika hotellen. Där kan du se vad andra tycker om hotellen och läsa deras omdömen. Det finns några tips på vad man kan tänka på, och här tänkte vi dela med oss av våra. Du kan självklart även boka ditt hotell via deras sajt.

Billigare boende under lågsäsong

Hotellen är bra mycket billigare under lågsäsongen, så passa på då om ni har möjlighet. Ju närmare avresan du bokar, desto billigare blir det. Om du är en vågad och äventyrslysten person, kan du vänta med att beställa boende till ankomstdagen. Priserna brukar sjunka då. Numera är Teneriffa riktigt populärt, så kika in på olika datum för din semester och kika in vid olika datum. Allt för att få det billigaste priset för ditt boende.

billigt-boende-teneriffa

Gå in på Skyscanners hotellsökmotor. Här kan du jämföra priserna för olika hotell. Kolla att ett billigt hotell och är billigt i slutändan. Vad ingår i priset? Titta noga så att inga extra avgifter kommer som någon överraskning. Ingår t ex frukost och internet?

Det är lätt att hitta via deras sökmotor både för hotell, flygresor och hyrbilar.

Vad vill du ska ingå i priset?

Om du känner att du inte är riktigt nöjd med rummet, kan du alltid fråga om du kan få ett annat bättre rum, utan att det kostar något. Fråga på ett trevligt och snällt sätt, så kanske du lyckas charma till dig ett finare rum.

Många gånger är det mycket billigare att bo en bit utanför själva centrum. Du kan enkelt kolla vad det finns för buss- och tågförbindelser mellan ditt boende och centrum, genom att gå in på Google Maps. Just på Teneriffa är det dåligt med tågförbindelser.

Utnyttja tiden till max. Kommer du till hotellet innan incheckningstiden, får du ofta tillträde till ditt rum i alla fall. Gör dig hemmastadd lite tidigare och få lite mer skön ledighet.

Det blir allt vanligare att privatpersoner hyr ut lägenheter eller hus. Gå t ex in på AirBNB.se och Couchsurfing.com, för att se olika alternativ. Vill du byta boende för en period kan du gå in på Homeexchange.com, för att läsa mer om just detta.

Billiga vandrarhem på Teneriffa

Vandrarhem, eller ”hostels”, som det heter ute i världen, är ett bra och billigt alternativ. Många vandrarhem har utvecklats från sovsalar där många människor, helt okända för varandra, ligger och sover, till att ha enskilda rum för familjer och andra som vill ha lite mer avskilt.

Vill du ha lite mer frihet och lite mer utrymme är lägenhet ett bra alternativ. Här kan du göra din egen mat med billiga och intressanta lokala råvaror. Är ni flera som delar lägenhet blir det betydligt billigare än att äta ute varje dag.

Som ni ser finns det lite knep att ta till för att hitta det där billiga boendet på semestern. Vi hoppas ni hittade något här som ni kan ha nytta av.

Billigt boende på Teneriffa – Hotell och Vandrarhem