Aktiviteter i luften på Teneriffa

Skärmflygning och andra luftaktiviteter

Det finns ett flertal populära aktiviteter du kan göra på Teneriffa ifall du vill upp i luften. Många flyger skärm, antingen fritt från bergen eller efter båt, andra flyger luftballong. I denna artikel skall vi titta närmare på alla de luftburna aktiviteter du kan ägna dig åt på Teneriffa.

Skärmflyg från berg är stort

Att kasta sig ut från ett av bergen som finns nere på södra Teneriffa och sedan glida i luften med en skärm är riktigt populärt. Det är många som prövar och gillar det skarpt! Jag själv har varit på väg flera gånger men det har aldrig blivit av tyvärr. De brukar kasta sig ut från berget som ligger ovanför Las Americas och Costa Adeje. Sedan landar de ofta på en liten strand som ligger borta i Costa Adeje. Vi har varit vi stranden ett par gånger och sett när de kommer glidande in över den lilla sandstranden. Riktigt mäktigt!

Skarmflyg Teneriffa

Skärmflyg efter båt

Många provar att flyga skärm efter båt nere på södra Teneriffa. Det är ett riktigt semesternöje kan jag säga och många turister testar allt en gång. Det finns ett flertal snabba båtar som drar upp dig i luften ifall du provar att flyga skärm efter båt och du hittar dessa från Las Americas bort mot Costa Adeje. Vid de små kiosker som säljer biljetter till alla de olika parkerna runt om på Teneriffa, finns det information om denna typ av skärmflyg samt du kan även köpa biljett vid flera av dessa små kiosker.

Skarm efter bat

Helikopterflygning

Vill man uppleva en tur med helikopter så går detta att göra på Teneriffa. Det kostar såklart en slant, men är en oförglömlig upplevelse såklart! Tänk att glida runt där uppe i luften och se ner på all den vackra naturen. Havet, bergen, och allt det andra. Det finns turer som utgår med helikopter från Adeje. Boka en flygning och njut av att äntligen få flyga med helikopter.

Ballongflyg

Det är ju självklart magiskt att flyga ballong över denna vackra ö, men det är inte alls lätt att manövrera ballonger här nere med vindar från både havet och bergen, så många gånger finns det ingen som kör dessa turer längre. Jag har sökt men inte hittat några ballongturer som är aktuella just nu. Vet du något annat, så hör gärna av dig, så skall jag uppdatera informationen runt ballongflyg. Vill man flyga ballong gör man det enkelt hemma i Stockholm. Vackra flygningar utlovas!

Ballongflyg Teneriffa

Hoppa fallskärm

Det fanns fallskärmshoppning tidigare på Teneriffa, men jag hittar ingen information om detta just nu heller som är aktuellt. Det finns hoppning på södra Gran Canaria, som närmaste plats för fallskärmshoppning. Är du riktigt sugen, så får du antingen ta flyget eller båten dit, så kan du få ditt begär stillat vad gäller fallskärm.

Detta var de luftburna aktiviteter jag kom på nu. Finns det flera, som du vet, så hör gärna av dig, så fyller jag på listan.

Aktiviteter i luften på Teneriffa

Stränder med blå flagg 2015 på Teneriffa

Teneriffas blåflaggade stränder i år

Det är stränder som håller hög standard på ett flertal kriterier som får blå flagg. I år, 2015 är det 13 stränder som blivit belönade med blå flagg för de håller hög klass enligt vissa kriterier som Foundation for Environmental Education (FEE) har satt upp som riktmärken.

Den blå flaggan ger trygghet

El Medano Teneriffa

Vad krävs för att erhålla flaggan och vad står den för? 

Stranden skall uppfylla ett antal kriterier för att få flaggan och det är bland annat kriterier för vattenkvalitet, säkerhet, miljöutbildning och information, tillhandahållande av tjänster och allmänna kriterier för miljöledningssystem.

Här nedan ser du de stränder som har den blåa flaggan 2015 på Teneriffa: 

Granadilla de Abona –  El Médano
Torviscas – Troya I & II, ,
Adeje – Fañabé and El Duque
Santiago del Teide – Playa La Arena and Los Gigantes sports harbour
La Laguna – Bajamar pools
Los Realejos – El Socorro
Puerto de la Cruz – San Telmo and Playa Jardín
Guía de Isora – Playa San Juan
Santa Cruz – Real Club Náutico

Här ser du fler stränder på Teneriffa. Vissa har blå flagg andra inte av.

Njut av de blåflaggade stränderna på Teneriffa

Puerto de la Cruz Teneriffa – Video och bilder

Puerto de la Cruz är så vackert!

Staden är bland de äldsta semesterorterna på ön om inte den äldsta. Hit har folk rest under lång tid och man förstår varför. Det är så vackert så man dör. Många personer reser till Puerto de la Cruz om och om igen och vi förstår absolut varför.

Längre ner i artikeln hittar du en lista på 11 saker att göra i Puerto de la Cruz.

Puerto de la Cruz ligger vackert längs ner i Orotavadalen och man har enorm utsikt över Atlanten på ena sidan och vänder man sig om så ser man den underbart vackra grönskan upp mot sluttningarna.

Staden har den där gamla charmen kvar på flera platser och det finns så mycket härligt genuint här.

Lago Martianez Complex

Martianez Puerto de la Cruz Pool

Havsvattenpoolerna är något alldeles extra och de ligger alldeles vid havet. De är ritade av de kända arkitekten César Manrique, som kom från Lanzarote.

De underbart vackra området tar upp ca 33 000 kvadratmeter, (finns uppgifter om 100 000 kvadratmeter, vet ej om det stämmer) och innefattar flera vackra pooler. Åk hit och njut!

Lavastrand i Puerto de la Cruz

Väster om Puerto de la Cruz ligger Playa Jardin. 150 meter strand med sin svarta lavasand. I anslutning till Lago Martianez finns även där en strand med lavasand. Det sägs att vissa av lavastränderna på Teneriffa har lite magiska egenskaper pga alla de mineraler och annat som finns i lavasanden. De magiska krafterna i sanden består i att man kan gräva ner sig i sanden och kroppen mår toppen av dessa mineraler och spårämnen som hamnar på huden.

Det sägs att reumatism och andra kroppsliga bekymmer kan dämpas av lavasanden som finns på Teneriffa. Om detta är sant eller inte låter vi vara osagt. Vi vet dock att stränderna är härliga att bada vid och sola går alldeles utmärkt att göra här.

Puerto de la Cruz centrum 

Torget Plaza del Charco har en härlig miljö och det finns många fina restauranger, barer och kaféer här. Priserna varierar och det finns något för alla. Vill du ha billigare mat och mer kanarisk atmosfär skall du dra dig mot gränderna och de gamla stadsdelarna.

Runt fiskehamnen är det fina miljöer. Nattlivet i staden är bra och det finns något för alla här. Puerto de la Cruz är en riktig stad om man så säger. den är inte enbart uppbyggd för turismen utan det bor många invånare här som faktiskt kommer härifrån. det gör staden mer genuin än många andra platser på Kanarieöarna är det många som tycker.

Folkliv i Puerto de la Cruz

Det är ett härligt folkliv och du hittar massor med fina kanariska tapasställen, restauranger och barer om du går lite åt sidan och ger dig ut på upptäcktsfärd.

Något av de bästa man kan göra i nya eller gamla städer är att ta sig själv ut på en längre promenad och bara insupa atmosfären och det finns mycket bra atmosfär här. Insup och njut av Teneriffa.

Staden ligger på den västra delen av Teneriffa och man ser Teide från staden. Dalen sluttar ner mot staden och det är vackert överallt här i dessa delar av Teneriffa. Det är mer grönska på de norra delarna av ön än nere i söder. Det är dock ett jämnare klimat på södra Teneriffa.

11 tips på saker att göra i Puerto de la Cruz:

– Loro Parque

– Iglesia de Nuestra Senora de la Pena Francia

– La Orotava

– Lago Martianez, som vi nämnt här ovan

– Dykning och snorkling. Det är mycket hög klass på dykning runt Teneriffa

– Botanical Gardens, Botaniska trädgården,(Jardin Botanico)

Playa Bollullo

– Mirador de San Telmo

– Museo Arqueologico Puerto de la Cruz

– Plaza Charco

– Las Pirámides de Martianez

Karta till Puerto de la Cruz:

Staden ligger på västra sidan av Teneriffa och det är underbar grönska i denna regionen. Teneriffa är ju flera olika länder i en enda ö, som jag sagt tidigare. Du har allt på ön.

Puerto de la Cruz

Ta dig till Puerto de la Cruz och njut av Teneriffa!

Los Gigantes Teneriffa – Video och bilder

Los Gigantes är maffigt och vackert!

Namnet Los Gigantes kommer från de riktigt stora ”gigantiska” klipporna som finns här. Det är klippväggar som sträcker sig högt upp i skyn. De är så himla vackra. Man blir verkligen tagen av de vackra klipporna här i Los Gigantes. 600 meter står de där och liksom fångar in havet. De är maffiga och riktigt härliga att vara nära.

Los Gigantes Teneriffa klippor

Los Gigantes är en populär ssemesterort

Los Gigantes är en populär semesterort speciellt för engelsmän och ett vanligt resmål för folk som bor på andra orter på Teneriffa. Det är många som åker hit över dagen och tittar på de fantastiska klipporna eller tar en valbåt ut för att se på delfiner och valar. Andra åker hit för att bada eller bara strosa runt och kanske äta en god bit mat på någon fin restaurang.

Hyr bil för att se Los Gigantes

Jag rekommenderar att man hyr bil eller motorcykel och åker hit. Vägarna hit är en upplevelse i sig och man kan stanna till på flera platser innan man kommer fram och njuta av vyerna samt de mindre byarna som ligger här. Jag har själv varit här många gånger och upplevt den speciella atmosfären som råder här i denna lilla stad.

Det är backigt här, så tänk på det innan du parkerar din bil längst ner i byn och sedan skall gå uppåt. Fler än en person har blivit trött i benen om man så säger. Det finns dock mycket fint att se här och att bara gå omkring är en upplevelse i sig.

Los Gigantes på Teneriffa:

Teneriffa Los Gigantes

Bananplantagen är många på denna delen av Teneriffa och vägarna är en dröm för de som åker motorcykel. Kör dock försiktigt. Det är lätt att köra för fort och hastigheten ändras ofta här på vägen mot staden.

Det finns flera surfspots på vägen upp efter kusten och stannar du till, så kan du titta på surfarna eller kanske själv ge dig ut bland vågorna.

Det är så härligt att köra in ner mot Los Gigantes och se de vackra vyerna och maffiga klipporna. Stanna gärna till vid kaféet som ligger längs vägen innan man kommer in i staden. Där kan du ta fina bilder och ta en god fika.

Mycket i Los Gigantes lutar

Stora delar av staden är byggt på de mindre klipporna bredvid ”Giganterna”. Detta gör att gatorna lutar på många ställen. Längst ner ligger hamnen och den vackra stranden.

Det är mindre handikappvänligt här än i tex Los Cristianos eller Playa de las Americas.

Det är dock riktigt vackra vyer här och man blir hänförd över de stora klippväggarna. Båtar som åker eller seglar nedanför ser ut som myror i jämförelse med klipporna. Så stora är de.

Aktiviteter i Los Gigantes

Det finns mycket att göra när du är i staden. Kaféer, barer och restauranger är en självklarhet. Sätt dig ner och njut. Beställ in goda tapas eller ät en rejäl måltid på någon av alla de fina uteställen som finns här.

Är du av den mer aktiva sorten, så kan du åka Jetski, båt, skärmflyga, havsfiske, åka på delfinturer och ta en tur ut med båt för att se på valar. Det finns flera bra turer att ta och du kommer inte bli besviken. Man kan nästan lova att du får se valar eller delfiner när du är ute på havet här.

Här är allt möjligt och du kan ha en skön avslappnad semester eller se till att hålla dig aktiv under tiden du befinner dig här.

Video Los Gigantes

Stranden känns genuin med sin svarta lavasand och klipporna ger extra krydda till denna vackra strand.

Stranden är dock stundom öppen och stundom stängd på grund av olika orsaker, men mestadels för att det har skapats sprickbildning i klipporna/klippväggar, som gör att det är direkt farligt att bada här.

Los Gigantes på kvällen

Det blir riktigt vackra solnedgångar här och att sitta ner i Los Gigantes och njuta av kvällen är enormt!

Här ovan ser du klipporna, giganterna och de är verkligen stora när man är här. Vill du ha en större strand finns det en i närheten, i Playa de la Arena. Även den har lavasand.

Närheten till Masca gör att många åker dit på en trekking eller bara njuter av den enormt vackra dalen, som är underbar. Teneriffa är som flera länder i en enda ö och du kan verkligen uppleva allt här.

Vädret här är riktigt bra hela året och vattentemperaturen ligger mellan 18-22 grader året runt.

Njut av Los Gigantes på Teneriffa

El Medano Teneriffa – Video och bilder

Vackra El Medano på södra Teneriffa

El Medano är en mycket vacker plats på södra Teneriffa. Det är ett surfmecka och staden är inte alls så exploaterad som andra platser på södra Teneriffa fast det är en välbesökt plats.

El Medano ligger perfekt alldeles vid Atlanten. Det är underbart här!

El Medano Teneriffa

Många kommer hit för att ta det lugnt och njuta av den avslappnade atmosfären som råder här. Här är det No Stress som gäller oavsett om du är surfare eller inte.

El Medano ligger vackert beläget vid Montana Roja, röda berget, och har tre riktigt bra surfspots. Tre bra beacher både för surfing, men självklart även för sol och bad.

Det råder som sagt ett lugn här och man känner av den sköna lite avslappnade stämningen direkt man kommer hit.

Det har byggts en del hus de sista tio åren, men lugnet råder allt fortfarande här. På torget firar man ofta olika högtider och folkfester, speciellt under sommarmånaderna.

En av stränderna som finns i El Medano. Denna ligger mitt i stan. 

Teneriffa El Medano

När du är här så strosa runt bland små butiker, ät goda tapas och ta en kaffe eller öl på någon av de vackert belägna uteserveringarna och mindre kaféerna längs promenadstråket, som tar dig genom de bästa delarna av El Medano.

Du äter gott och dricker gott och hyfsat billigt i stan och det är mysigt nästan överallt här faktiskt. Vackra vyer och fina miljöer.

TFS, den södra flygplatsen på Teneriffa, Aeropuerto de Tenerife Sur Reina Sofía, ligger relativt nära och man kan se plan både landa och komma till Teneriffa. Riktigt kul att se faktiskt. Man hör en del av planen, men det är inget som stör alls tycker jag.

VM i surfing i El Medano

Det har varit VM deltävlingar i surfing här ett flertal gånger och det råder perfekta förhållande både för windsurfing och kitesurfing. Blåser det, så kan jag lova att det är fullt med surfare ute och njuter av vindarna och vågorna.

Surfing El Medano Teneriffa

De befinner sig ofta på båda sidor av Montana Roja. Det vackra berget som liksom delar av de fina stränderna, som finns runt och i närheten av stan.

La Tejita stranden ligger på andra sidan av Montana Roja och är även den en riktigt fin och populär strand när det kommer både till sol och bad, men även surfing.

El Medano är ju en semesterort fast det är helt klart mer spansk feeling här och som sagt avslappnat och lite laidback.

Det är helt klart värt ett besök att åka hit. Här njuter man och har det bra!

Ta en tur till El Medano när du är på Teneriffa.

Fotboll Teneriffa – Club Deportivo Tenerife

Fotboll är en underbar sport!

Gillar du fotboll och befinner dig på Teneriffa, så skall du ju absolut gå på en match med Teneriffas bästa fotbollslag Club Deportivo Tenerife. Vill du spela på fotboll, så gör du det enkelt hos Fotbollsbetting.com.

Hemmastadion: Estadio Heliodoro Rodríguez López

Fotboll Teneriffa

Bild commons.wikimedia.org

Det är öns stolthet vad gäller sporten och har spelat mot de allra bästa lagen i världen, både Barcelona och Real Madrid under säsongen 2010/2011.

Säsongen 2014/2015 spelar de i Segunda Divison. De ligger i skrivande stund på plats 17 i tabellen och har haft problem under säsongen att både göra mål, men har även släppt in alldeles för många bollar bakåt.

2009 hade Club Deportivo Tenerife en svensk spelare i laget, Johan Malmsten från Skåne.

Bra tryck på läktarna

Det är ofta mycket folk på läktaren. Mellan 7 000-10 000 personer och kommer det större lag på besök, både vad gäller cupen, men även i ligan så ökar naturligtvis antalet besökare. Stadion tar upp till 24 000 besökare och då är det ett rejält tryck på läktarna!

Vid derby mot Las Palmas, som ju kommer från Gran Canaria, grannön, så är det ofta fullsatt och riktigt bra stämning.

Gillar du fotboll, så se till att du besöker en hemmamatch och då speciellt ett derby om du har chansen.

Adress till Stadion:

Njut av fotboll när du är på Teneriffa!

Siam Mall Adeje Teneriffa

Nu har Siam Mall Teneriffa öppnat

Detta stora shoppingcenter på södra Teneriffa, i Adeje, öppnade igår, i maj 2015.

Det är ett rejält tilltaget shoppingcenter med två vångar i Adeje och det skapas ca 600 arbetstillfällen.

Siam Mall Teneriffal

Bild commons.wikimedia.org

Siam Mall Teneriffa

Det sägs att detta kommer vara en knutpunkt för shopping nere på södra Teneriffa. Detta återstår att se, men det kommer absolut att vara populärt.

Det är fullproppat med 17 restauranger, kaféer, butiker och mängder med bra shopping för den som gillar det. Allt från design till kläder och nyttosaker. Allt under samma tak på en yta av 30.500 kvadratmeter.

Det finns plats för alla. Man har byggt 1100 gratisparkeringar i anslutning till centret. Man har även sett till att skapa en härlig atmosfär, precis som det skall vara nere på södra Teneriffa.

Många större affärer etablerar sig och beläggningen är nästintill helt full. Affärer som kommer att sticka ut ur mängden är tex HM, Zara, Springfield och Mango samt en mängd till med härliga affärer och butiker.

Gillar du shopping så är ju detta ett måste!

Du har självklart även bra shopping i Los Cristianos.

Siam Mall blir säkert en succé!

50 tips och saker att göra på Teneriffa

Tips på saker att göra på Teneriffa

Här skall du få 50 tips på bra och spännande saker du kan göra när du befinner dig på Teneriffa. Teneriffa är fullt av saker att göra och du kan uppleva nästan allt av värde här på ön. Många av tipsen är perfekta antingen för en dagsutflykt eller ett par timmar. Du väljer själv hur du vill göra och hur mycket tid du skall lägga på varje aktivitet.

Skall du ut och uppleva Teneriffa så är det perfekt att göra det med en billig hyrbil.

Här nedan ser du en bra video med alla de 50 tipsen på vad du kan göra på Teneriffa:

Denna video har jag fått tillåtelse att dela av http://tenerifeforum.org.es . Det finns otaliga saker att göra på Teneriffa och du kommer inte hinna med alla saker på en eller två veckor. det finns inte en chans, så se till att du sätter dig ner med denna lista på saker att göra och gå igenom den noga för att du skall kunna lägga ner rätt tid på rätt saker under din semester.

Detta kan du göra när du är på Teneriffa:

– Almaciga

– Anaga Mountains

– Aqualand

– Artlandya Doll Museum

– Auditorium

– Basilica of Candelaria

– Botanical Gardens

– Casa de los Balcones

– Casa del Vino

– Centro de las Orquideas

– Church of San Marcos

– Convento Santa Catalina

– Cueva del Viento

El Medano

– Garachico

– Hästridning

– Gokart klubben

– La Laguna

– La Orotava

– Lago Martianez

– Loro Parque

Los Gigantes

– Masca

– Monkey Park

– El Teide

– Museo Historia y Antropologia de Tenerife

– Museo Militar Regional de Canarias

– Natural Pool Bajamar

– Paragliding

– Parasailing

– Parque las Aquilas Jungle Park

– Parque del Drago

– Parque Maritimo Cesar Manrique

– Piramides de Guimar

– Playa de Benijo

– Playa de las Teresitas

Playa de las Vistas

– Playa Jardin

– Plaza de Espana Santa Cruz

– Pueblo Chico

Puerto de la Cruz

– Rambla del General Franco

– Santa Cruz

– Scuba Diving

– Siam Park

– Teide National Park

– Teide Observatorium

– Tenerife Espacio de las Artes

– Whale and Dolphin watching

Teneriffa Teide

Detta var 50 tips på alla de saker du kan göra när du är på Teneriffa. Vill du ta det lugnt en dag och bara vara här och nu, så kanske målarbilder för vuxna kan vara nåt för dig. Sitt ner på balkongen och njut med en bra målarbok i lugn och ro.

Riktigt bra tips!

Det finns massor att göra om man inte vill ligga på playan och pressa.

Njut av dessa härliga tips från Teneriffa!

Dykning och snorkling Los Cristianos

Skall du dyka i Los Cristianos?

Det finns mycket fina dykningsmöjligheter när du är på södra Teneriffa och Los Cristianos är inget undantag.

Du kan både snorkla och dyka året om och det finns duktiga instruktörer samt är du nybörjare så kan du ta kurser.

Dykning i Los Cristianos ger många oförglömliga ögonblick.

Dykning Teneriffa

Det finns dykkurser från nybörjare ända upp till instruktörsnivå.

Vi kommer framöver att lista företag som håller dykkurser i denna artikel.

Delfiner dykning Los Cristianos

Dykskolor ligger inne i centrala Los Cristianos och även på andra platser på både södra samt norra delarna av Teneriffa.

Det finns dock ingen anledning att åka bort från Los Cristianos för att dyka utan det går alldeles utmärkt att göra på någon av de bra dykskolorna som ligger i staden.

Som sagt. Lista på dykföretag kommer senare i denna artikel.

Här nedan ser du en vacker video där dykare möter delfiner utanför Los Cristianos:

Snorkling är till sin fördel på flera platser i Los Cristianos. Du kan antingen dyka borta vid Guazaberget, vid Playa Los Cristianos eller vid Las Vistas.

Olika miljöer inom samma område. Naturligtvis kan du även följa med någon båt ut och snorkla från båten. Det ger fina upplevelser.

Kom och dyk i Los Cristianos

Havsfiske Los Cristianos

Fisketurer på havet i Los Cristianos

Du kan absolut få dig en rejäl upplevelse när du åker ut på havsfiske utanför kusten på södra Teneriffa. Det är fantastiskt fiske och du kan få upp många olika sorters fiskar.

Havsfiske

Allt från mindre fiskar ända upp till hajar. Det beror självklart på vad du har för utrustning och hur skicklig du är när du väl fiskar samt vem du har med dig på din fisketur.

Åker du ut på en guidad havsfisketur, så är du nästan garanterad att få fisk. Det finns mycket spännande fisk i vattnet utanför Los Cristianos och på andra delar av södra Teneriffa.

Vi har valt att exponera Crested Wave Tenerife.

De har gott rykte och högst ranking på tripadvisor.com när det gäller fiskeaktiviteter i Los Cristianos.

Adress:

Muelle Pesquero s/n | Kiosk No 6

38650 Los Cristianos, Teneriffa, Spanien

Telefon: +34 629 48 06 10

Öppettider:

Måndag 08:00–17:30
Tisdag 08:00–17:30
Onsdag 08:00–17:30
Torsdag 08:00–17:30
Fredag 08:00–17:30
Lördag 08:00–17:30
Söndag 08:00–17:30

Här nedan ser du en karta till Crested Wave Fishing Tenerife:

Havsfiske är riktigt bra i Los Cristianos