Tips flygresa Teneriffa

7 tips för en bra flygresa till Teneriffa

Så här får du en angenäm flygresa till Teneriffa

Det tar ett tag att flyga till Teneriffa från Sverige och då är det bra om man kan göra denna flygning så angenäm som möjligt. Dessa förbättringar är bra att göra oavsett om man flyger direktflyg eller byter flygplan längs resans gång. Jag tänkte i denna artikel visa på ett par saker vad du kan göra för att få en så skön flygresa som möjligt. Tips och råd för ett skön bra flygresa.

Lista för att få en bra flygresa

1 Se till att dricka mycket vatten

Det är viktigt att du dricker mycket vatten när du flyger. Inte bara till teneriffa utan självklart till alla andra ställen utomlands också. Luftfuktigheten är låg inne i flygplanet och då är det viktigt att du fyller på vätskebehovet.

2 Håll dig undan från alkohol och kaffe

Vin, öl eller en drink anser många är en bra start på semestern och jag kan hålla med. Det är dock sämre att dricka alkohol eller kaffe på planet ner till din destination. Alkohol och kaffe påverkar vätskebalansen och även sömnen ifall du vill sova på planet ner.

Tips flygresa Teneriffa

3 Smart klädsel

När du skall ut och flyga så är en bekväm och bra klädseln av resa kan jag tycka. Det går så mycket enklare att resa när man har sköna kläder på sig. Du behöver tänka på att det skall vara bekvämt, lagom varma och sköna att sitt still i i flera timmar. När du flyger till Teneriffa, så tar det ju ca 6.5 timmar.

Kommer du ner mitt i sommaren, så är det ju ofta riktigt varmt och då behöver du ha mindre kläder på dig helt klart än om du kommer ner på vinterhalvåret. Anpassa din klädsel till din flygresa helt enkelt.

4 Mjuka skor eller tofflor

Rätt skor tycker jag själv är A och O när jag reser. Jag har lite dåliga knän, så skorna måste funka på flera sätt. Har jag ett par mjuka skor på mig och ett par tofflor inne på planet, så tycker jag själv att det fungerar alla bäst. Fötterna kan även vara utan skor eller tofflor under flygresan. Det är så skönt att lufta fötterna lite under de timmar man sitter. Tofflorna använder du när du skall röra på dig i planet.

5 Slappna av själv

Det är ofta en del ljud när man flyger. Det är lite höga ljud till och från när man reser och det är då bra att man dämpar sina sinnen på flera sätt så att man kan slappna av under de timmar man sitter och vilar i sin flygstol på väg ner mot Teneriffa. Ögonmask, öronproppar, dämpade hörlurar eller någon annan produkt som hjälper dig att slappa lite extra är bra att ha med sig.

6 Köp en bra kudde

Det är lätt att bli stel i både rygg, ben och nacke när man sitter still så länge under sin flygresa och då är en bra nackkudde helt klart något bra att köpa. Lägg ner lite pengar och köp dig en riktigt skön kudde. Det hjälper dig och du kommer att komma fram i lite bättre skick med en bra kudde som du har kunnat vila dig mot under hela flygningen. Du kommer att sova bättre under din flygning och slappna av på ett helt nytt sätt.

7 Känn dig fräsch under din flygning

Ta med dig våtservetter, papper och små handdukar så du kan tvätta av dig på ett bra sätt både på händerna och i ansiktet ifall du så önskar. det är så skönt att känna sig fräsch och lite ren när man flyger och vistas bland så mycket folk. Både på planet men även på flygplatsen. Tvätta dig och bli en mer harmonisk och ren resenär.

Detta är några av alla de tips som finns för att du skall få en så pass bra flygresa som möjligt. Följer du några av alla de tips så får du en skönare flygresa.

7 tips för en bra flygresa till Teneriffa