Anledningar Teneriffa

10 anledningar att resa till Teneriffa

Här får du 10 skäl att besöka Teneriffa

Det finns många skäl att resa till den underbara ön Teneriffa! Du har säkert massa skäl själv varför du flyger ner till detta paradis. I denna artikel tänkte jag visa på några av de skäl jag själv anser vara av vikt för att man skall spendera sin tid nere på Teneriffa.

Lista på varför du bör besöka Teneriffa

1 Den vackra naturen

Naturen är bedårande på många håll. På denna lilla ö, så finns allt du kan tänka dig i naturväg och du kommer absolut inte att bli besviken när du reser hit ner. Du har berg, dalar, havet, stränder och allt däremellan.

 2 Den goda maten

Maten smakar mycket och gott på de flesta håll! Det finns många goda specialiteter och du behöver inte äta en rätt under din semester utan du kan verkligen botanisera och njuta av alla olika sorters mat. Det är relativt billigt här nere och du får bra råvaror.

Anledningar Teneriffa

3 Det härliga folket

Folk är öppna och det märks att många är skickliga socialt. De är generösa och hjälper gärna till. Det är inte ovanligt att de stannar på gatan och pratar med dig. Man hejar i hissen och pratar vid poolen.

4 Den avslappnande atmosfären

Det är en helt annan attityd nere på Kanarieöarna vad gäller stress och så. Här på Teneriffa är det lugn och ro som gäller för oss besökare och det märks verkligen att man tar det lugnare här.

5 De härliga stränderna

Oavsett om du gillar ensamma stenstränder eller om du gillar långa sandstränder så har du hittat rätt. Hit kan du resa och upptäcka allt vad stränder innebär. Det finns alla sorter och det finns många av dem.

6 Den billiga spriten

Det är lägre skatt på alkohol och tobak här nere, så det är självklart även lägre priser på alkohol både i affären och på krogen. Det är mycket billigare att köpa både drinkar, vin och öl ute på restaurang.

7 Det underbara ljuset

Ljuset är fantastiskt här nere. Man blir både pigg och glad av det. I början är det nästan för skarpt ljus och ett par solglasögon gör verkligen susen! Det magiska ljuset får dig att må bra!

8 Det magiskt jämna klimatet

Klimatet är ett av de mest jämna i hela världen. det är därför det är så många personer som åker hit på olika former av rehabresor. Personer med tex MS, reumatism och andra kroppsliga besvär mår mycket bra i det varma jämna klimatet och det gör även susen för oss som inte har några sådana besvär.

9 Det sociala livet

Du är mer utomhus på Teneriffa än i Sverige och detta gör att du automatiskt träffar mer folk och blir mer social. Man tar en promenad och sätter sig på en restaurang. Där träffar man folk och så möts man naturligt på olika platser ifall man stannar lite längre och lär känna folk.

10 Ingen diet hets eller åldersnoja

Dieter, hets, åldersnoja och annat som existerar här i Sverige finns inte nere på Teneriffa. Nästan ingen bryr sig om vikthets eller bilringar utan man ser ut som man gör och trivs mer med det på nåt sätt. Det förekommer ytterst lite reklam om sådana här saker också vilket är riktigt skönt!

 10 anledningar att resa till Teneriffa